- دانلود نمونه سوالات آزمون استخدامی آموزش و پرورش
- معماری های تک ، معماری اکوتک ، معماری نئوکلاسیک
- نمونه موردی محیط آموزشی
- طراحی داخلی با موتور رندرینگ vray با استفاده از نرم افزار 3dmax
- فاز تهیه نقشه های اجرایی
- تحقیق معماری - معرفی و بررسی چند نمونه از مصالح جدید
- پنجره ارسی
- چگونه یک پرسپکتیو رسم کنیم ؟
- بعد چهارم _زمان
- معنی برند ماشین
محتویات
تاریخچه
قدیمیترین آثار معماری ژاپن، که به دوران پیشاتاریخ بازمیگردد، خانههای سادهٔ گودال شکل و انبارهایی بود، منطبق با شیوهٔ زندگی مردمی شکارچی-گردآورنده. بعدتر، تحت تأثیر معماری در سلسله هان چین که از طریق کره به ژاپن رسیده بود، انبارهای غلات و اتاقهای مخصوص تشریفات دفن مردگان طراحی پیچیدهتری یافتند.
با ورود بودیسم به ژاپن در قرن ششم میلادی ساخت معابدی در ابعاد بزرگ و با تکنیکهای پیچیده در به کار بردن چوب رونق گرفت. تحت تأثیر دودمان تانگ و سوئیِ چین اولین پایتخت دائمی ژاپن در نارا بنا شد. خیابانهای شطرنجی نارا بر اساس الگوی پایتخت باستانی چین (شانگ-آن) طراحی شدهاست. به تدریج ابعاد ساختمانها افزایش یافت و به تبع آن واحدهای استاندارد اندازهگیری پیدا شد و اصلاحاتی در طرحبندی کلی ساختمانها و طراحی باغها به وجود آمد. با رواج مراسم چای سادگی و طراحی بیپیرایه، در تقابل با معماری افراطی اشرافی، اهمیت بیشتری یافت.
کینکاکو-جی، کیوتو، ۱۳۹۷، دوره موروماچی
طی دوران اصلاحات میجی در ۱۸۶۸، دو رخداد مهم تاریخ معماری ژاپن را
دگرگون کرد. اولین رخداد جداسازی قانونی کامی و بودا از یکدیگر در سال ۱۸۶۸
بود که به طور رسمی بودیسم و شینتو را از هم و معابد بودایی را از معابد
شینتو مجزا کرد. شکستن ارتباط این دو که بیش از هزار سال با هم پیوند
داشتند، مستقیم و غیر مستقیم آسیبهای فراوانی به معماری ژاپن وارد کرد.
دومین رخداد این بود که ژاپن برای رقابت با سایر کشورهای توسعهیافته، به غربگرایی افراطی رو آورد. در نتیجهٔ این رخداد معماران خارجی و سبکهای خارجی به ژاپن وارد شدند، اما به تدریج ژاپن معماران وطنی را تعلیم داد و سبک ویژهٔ خود را به وجود آورد. معمارانی که از تحصیل در کنار معماران غربی بازمیگشتند سبک بینالمللی مدرنیسم را به ژاپن وارد کردند. با این حال، تنها پس از پایان جنگ جهانی دوم بود که معماران ژاپنی توانستند در صحنهٔ معماری بینالمللی تأثیرگذار باشند، ابتدا با آثار معمارانی چون کنزو تانگه و بعدتر با جنبشهای تئوریکی مانند متابولیسم.
کتابخانهٔ دانشگاه هنر تاما، توکیو، ۲۰۰۷